wandelgangen // chiara

Chiara Arkesteijn vertelt op yeds.nl om de week over haar avonturen in illustratie-land en daarbuiten. In deze blog haar nieuwste expositie en verkoopplek: de prachtige mini-galerie: Galerie xs. 


Via via hoorde ik van Galerie xs, in Delft. Daar kom ik zelf vandaan, eigenlijk twee kilometer daarnaast, het dorp Den Hoorn. Vanaf de middelbare school speelde het leven zich af in Delft, ook op de Choorstraat, om de hoek van de Voorstraat waar toen niks zat, en nu Galerie xs. Misschien wel de kleinste galerie van Nederland, één lichte, grote winkelruit en 8 vierkante meter ruimte erachter.

Op deze plek vind je de meest fijne collectie van ingelijste illustraties, kaarten en posters. Ik vond het heel bijzonder om een galerie te zien, toegewijd aan dit werk. Bijvoorbeeld mevrouwtjes met jurken gemaakt van snoeppapiertjes. Deze zijn van Margo Weijer, oprichter van de galerie. Ze is ontwerpster en toen ze de kans kreeg om dit pandje te huren, greep ze die met beide handen aan. Op deze manier kon ze naast het ontwerpen samenwerken met kunstenaars en hen een podium geven. Galerie xs heeft geen hoge drempel, maar maakt werk juist toegankelijk voor iedereen. Margo, die ‘selecteert op poëtisch, dromerig, eigenzinnig werk met een vleugje humor’ vond dat vooral mijn kaarten met illustraties goed in de galerie passen, dus die hebben daar hun plekje gevonden.

Op dit moment is de galerie even gesloten tot en met 17 januari. Dan opent er een mooie expositie van Annewil Stroo en Margo Weijer. Ben je benieuwd naar deze expositie, en naar mijn kaarten, kom dan eens naar Delft!

Galerie xs
Voorstraat 14, Delft 
www.galeriexs.nl
https://www.facebook.com/galeriexs