wandelgangen // chiara

Afgelopen Tosti Treffer heeft Chiara samen met Elzeline Kooy en Charlotte Tasma prachtige illustraties van de tosti-liefhebbers gemaakt. Lees er meer over in deze 'wandelgangen'!


Ik heb het vanaf mijn eerste Tosti Treffer elke keer weer leuk gevonden: de tosti’s, de mensen en de onverwachte locaties.

Starla, die mede de Tosti Treffers organiseert, dacht dat het leuk zou zijn als Elzeline en ik een workshop gaven. Een inloopworkshop, met een gezellige sfeer, waar mensen tussen de tosti’s door iets konden creëren. We gingen brainstormen samen met een derde illustratrice, Charlotte Tasma. In showroom Mama, waar zij vrijwilliger is, kwamen we erachter wat we echt wilden: een boekje maken. Een boekje over tosti’s, treffers, maar vooral over mensen. Want zoals Charlotte zei: ‘We zijn allemaal echte mensentekenaars.’

Dus dat gingen we maken, een boekje met ook ieders ultieme tosti recept, en we bedachten dat het leuk was als ze dit zelf opschreven, en ook wat hun tosti nu zo speciaal maakt. ‘Wat zijn de karaktereigenschappen van je tosti?’ vonden mensen een lastige vraag, maar ‘Hoe heet je tosti?’, daar moesten ze het langst over nadenken. ‘Josti Tosti’, bijvoorbeeld, of ‘Confetti’.

Terwijl de bezoekers hun tosti omschreven, tekenden wij hun portretje. Dat was heel bijzonder om te doen, en ik vind het altijd spannend of ik iemand niet per ongeluk beledig. Maar van wat ik heb gehoord, waren mensen blij met onze tekeningen: ‘Ze heeft mij heel lief getekend’ was bijvoorbeeld een opmerking, en dat geeft echt het leukste gevoel! 
Met alle portretten die gemaakt zijn gaan we nu een mooi boekje uitwerken, wordt vervolgd! 


Benieuwd? Bekijk alle portretten vast hier: Tosti Treffer