WDKA Graduates: Marit van der Kolk

            Triangular Textiles

Meet Marit van der Kolk! Ze stond in Katshoek met haar 100% wollen kussens, die worden gemaakt binnen de productserie 'Triangular Textiles', dat weer onder Fabricate hoort: een initiatief om de lokale economie en de bijbehorende ambacht te stimuleren. Deze collectie is ontstaan vanuit een samenwerking met ‘Wolle Petra’, een handwerkzaakje uit Rotterdam CharloisNaast dat je met dit spul Goed Doet geeft het je bank ook meteen wat sjeu. Er worden ook workshops gegeven, zodat je deze ambacht zelf kunt leren en ook weer doorgeven. Kijk hiervoor even op de fb-page: Fabricate

 

Na een rondje scrollen op haar website blijkt dat niet al dat er is. Er is meer. Bijvoorbeeld tassen, en daar heeft ze me meteen beet :) 
Ik heb namelijk een zwak voor de gehaakte net-tasjes, dus bovenstaande high tech versie ving direct de aandacht: gemaakt door lasersnijden en hoogfrequent lassen. Heb je er ook gelijk een verhaal bij..

 

 

In contrast op bovenstaande hypermoderne tas vervaardigt ze ook tassen uit oud ambachtelijk materiaal: Perzische tapijten. Van klein en bescheiden tot enorme clutches. Fraai!


Pers-tas 

Interesse? De pers-tassen zijn te koop in het textielmuseum in Tilburg. 

 

 

 

 

 

Oh en..

naast tassen en kussens en kleden ontwierp ze een pulp-bowl (een schaal van 100% biologisch afbreekbaar materiaal), en knopen die koekjes zijn die je kunt mixen in smaak. Goed.  Genoeg interessants om even een blikje te werpen op  www.maritvanderkolk.com