yeds nieuws | febr '17

Hi!
Leuk dat je deze brief leest, we delen graag het laatste YEDS nieuws met je!
Art Rotterdam is gestart (we tippen!), we stonden op de Rotterdam Partners nieuwjaarsborrel, nemen afscheid van VERS WERK en stellen je weer voor aan twee kunstenaars.
Veel leesplezier & een hele mooie dag gewenst!
YEDS UPDATE

De focus van YEDS ligt steeds meer bij werk in opdracht, dat vinden we namelijk het allerleukst: het koppelen van kunst met diverse locaties, organisaties en evenementen. We zien dat het in huis halen van kunst(enaars) de sfeer en missie van steden, organisaties en bedrijven kracht bij zet. In opdracht voorzien we bedrijven en particulieren van kunst, cureren we exposities en organiseren we creatieve evenementen en workshops. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.
SNEAK PEAK

Deze pittige Rotterdamse vrouwen die fotograaf Harmen Meinsma vastlegde verdienen een beetje faam in de stad. Daarom zijn we bezig hen op diverse zuilen, muren en gevels te krijgen. Benieuwd wanneer je deze paradijsvogels kunt spotten? Houdt dan deze nieuwsbrief of het nieuws op yeds.nl in de gaten.

 

 

 


DE WEEK MET....

Nieuwsgierig naar het leven van een kunstenaar? Zin in een berg inspiratie?
Tijdens 'De week met....' ga je 7 dagen lang met een YEDS kunstenaar op pad: favoriete plekken in de stad, nieuw materiaal, kunstboeken, work in progress... Laat je verrassen! Ferdy Remijn neemt je deze week mee. Deze illustrator maakt haarfijne illustraties van dieren en werkt daarnaast in de onlangs in Rotterdam geopende conceptstore Hutspot
Check in op instagram en facebook om niets te missen!

 
ROTTERDAM PARTNERS BORREL

Op dinsdag 10 januari stonden we op de nieuwjaarsborrel van Rotterdam Partners om te vertellen wat we zoal (kunnen) doen met kunst. Het werd een heel gezellige en leuke avond waarbij Luc Parhan en Alisa Rysaeva een mooie, speciaal voor de gelegenheid gemaakte, animatie toonden. Daarbij waren de illustraties van Govert van der Heijden, vazen van Jule Cats, kubussen van Mark Langen en foto's van Karen van Gilst te bewonderen.
Benieuwd hoe dit was? Bekijk hier de foto's en filmpjes van de avond!

 
BYE BYE VERS WERK

In 2016 hebben we met veel plezier op allerlei plekken door de stad kunst verspreid onder naam 'VERS WERK'. Veel dank aan alle locaties, kunstenaars en betrokkenen!
We hebben dit project afgerond maar ben je benieuwd op welke plekken de kunstenaars te zien waren? KLIK DAN HIER


ONTMOET DE MAKERS


Bij YEDS vind je een grote diversiteit aan makers: groot of klein werk, toegepast of meer abstract. Uitbundig of juist ingetogen. Meubelmakers, fotografen, textieldesigners en grafisch ontwerp. Alle makers hebben een profiel op yeds.nl en het meeste werk is te koop of in opdracht te maken. We stellen je hier graag aan twee van hen voor:

Noortje Bosma

 

NOORTJE BOSMA
Paper illustrator Noortje Bosma creëert een gestileerde weergave van de werkelijkheid. Dat doet ze verfrissend, opvallend en met veel gevoel voor compositie en stijl. Benieuwd naar meer werk? Bekijk gauw haar profiel en/of volg haar op instagram!
 

 

 

 

Kaili Smith

 

 

KAILI SMITH
Kaili Smith is net terug uit Miami en Australië en heeft prachtig nieuw werk gemaakt. In zijn schilderijen, video's, installaties en foto's zijn culturele invloed en globalisering altijd zichtbaar en door de omvang van het werk wordt je er direct naartoe getrokken. Bekijk al zijn werk op zijn profiel en/of instagram.


ART ROTTERDAM

Art Rotterdam gaat bijna van start! Van 8 t/m 12 februari kan je je laten verblijden met de nieuwste ontwikkelingen binnen de kunst. Van een masterclass kunst aankopen en surrealistische gekte in Boijmans tot videowerken van internationale kunstenaars bij Art Rotterdam Projections. Wij lichten hieronder nog een aantal mooie locaties uit waar je ook gelijk YEDS kunstenaars kunt spotten: 

OBJECT Rotterdam: Hier spot je upcoming design op een bijzondere plek (de SS!).
Productontwerper Jule Cats staat hier met haar prachtige vazen. 
Wanneer: 11 - 12 februari 2017 | 11:00 - 19:00
Waar: SS ROTTERDAM | 3e Katendrechtse Hoofd 25

Open Studio's BorgerstraatOm de hoek bij de van Nelle Fabriek (hoofdlocatie Art Rotterdam) struin je door de gangen van een oud schoolgebouw en kun je een kijkje nemen bij het werk van o.a. Michael van Kekem en Jeroen Arians.
Waar: Borgerstraat 24, Rotterdam

Tijdens Rotterdam Photo (9 t/m 12 februari 2017) worden op het Deliplein meer dan 20 containers gevuld met fotografie. Met een selectie van portretfotografen vult De Kracht van Rotterdam één van die containers. Hier kun je je ook laten vastleggen door je favoriete fotograaf, bijvoorbeeld Jeroen Arians. Schrijf je wel even in!
Waar: Deliplein, Rotterdam

Rotterdam West: Vorig jaar organiseerden we Keilefest op deze mooie plek, dit jaar komen we lekker als bezoeker rondstruinen tijdens Open Huis Keilewerf waar je o.a. meubelmaker Cornelis treft. Maak daarna een rondje langs Atelier van Lieshout voor Glühwein in de Beeldentuin en voor mentaal gestoorde robots stop je even bij Tec Art in Keilepand

Er rijden gratis pendelbussen tussen de verschillende locaties. Kijk voor meer informatie en de route op de website van Art Rotterdam Week.


KOFFIETEST (EN TIP)

Architect Mark Langen bouwde een  zelfvoorzienende koffiebar die gemakkelijk gedemonteerd en vervoerd kan worden. Koffietest laat je zien dat goede koffie niet altijd uit een espressomachine hoeft te komen en Mark test hiervoor diverse zet-methoden uit. De percolator, cafetière, sifon koffie en filterkoffie bijvoorbeeld.  
Smaakt naar meer? Ga dan gauw langs bij Lost & Found Store Spaces aan de Coolsingel 71 in Rotterdam. 

 

Deze nieuwsbrief in je mailbox?

Laat je email-adres achter