samenwerking met conceptontwikkelaar Vicky Pylorides

Foto Vicky 1.JPG

Begin dit jaar stuurde Vicky Pylorides een heel enthousiast mailtje dat ze via Kunstuitleen Rotterdam op het pad van YEDS was gekomen door het interview dat Patrick Kooiman had gepubliceerd. Daar volgde leuke gesprekken uit en sinds kort hebben we deze samenwerking bezegeld en is Vicky als conceptontwikkelaar aan de slag! In dit interview kom je meer te weten over wie zij is, wat ze de komende tijd gaat doen en met welke doorontwikkeling YEDS momenteel bezig is.

Wie ben je en hoe ben je bij YEDS terecht gekomen?
Mijn naam is Vicky Pylorides. Nu bijna een half jaar geleden ben ik min of meer toevallig op de website van YEDS beland. Omdat ik ontzettend enthousiast werd van wat ik op de website kon vinden besloot ik meteen maar contact op te nemen. Eigenlijk niet eens met een heel concreet idee, maar omdat de passie en het enthousiasme voor kunst er zo vanaf spatte leek het me heel leuk om iets met YEDS te doen. Nu ben ik sinds een maand of drie betrokken bij het verder ontwikkelen van het geweldige YEDS concept.


Wat is jouw achtergrond en wat houdt je nu bezig?
Zo'n vijf jaar geleden heb ik besloten om te stoppen met m'n werk als psycholoog om zo meer tijd en ruimte te hebben om creatieve aspiraties te volgen. Zodoende heb ik me volledig toegelegd op mijn grootste passies; textiele kunst en interieurstyling (op mijn instagram account krijg je een indruk van enkele van mijn eigen creaties en waar ik mijn inspiratie vandaan haal). Terwijl ik steeds intensiever met m'n hobby’s bezig was werd ik me er ook steeds meer van bewust hoe fascinerend het effect is dat kunst heeft op een ruimte waar mensen wonen, werken, recreëren of simpel gezegd leven. Dat kunst zoveel meer te bieden heeft dan alleen een esthetische waarde begon mij meer en meer te boeien. Met die missie houd ik me nu bezig (vanuit mijn eenmanszaak; zowel als conceptonwikkelaar als textielontwerper & interieurstylist?)Wat ga je de komende tijd bij YEDS doen?
Na een aantal zeer relaxte en vooral inspirerende gesprekken was het voor mij overduidelijk dat ik in mijn kijk op en ideeën over kunst veel met YEDS deel. En daar wilde ik heel graag iets mee doen. Omdat ook YEDS altijd in beweging is leek het me ontzettend leuk om mee te werken aan de verdere ontwikkeling van het concept. Waar ik me de komende tijd vooral mee bezig zal houden is het onderzoeken van hoe we met YEDS bij potentiële kunstafnemers (mensen en organisaties) de positieve effecten van kunst nog duidelijker kunnen maken.


Waar hoop je op?
Ik geloof heel erg in de visie van YEDS en hoop dat wij nog meer mensen kunnen verbinden met kunst.

Benieuwd naar wat deze samenwerking met Vicky gaat opleveren? Hou dan de komende tijd de website en de sociale kanalen goed in de gaten! De komende periode werken we samen aan het versterken van het verhaal en de dienstverlening van YEDS, met o.a. hulp van Lotte Eppings van Dat Merkje en andere experts.