ILLUSTRATIEOPDRACHT KERSTGESCHENK ROTTERDAM THE HAGUE AIRPORT - NOVEMBER 2017

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) wilde graag een gepersonaliseerd en duurzaam kerstgeschenk in het kerstpakket voor hun medewerkers dit jaar en daarvoor hadden ze gekozen voor Correctbook. Een Rotterdamse onderneming, die een notitieboek heeft ontwikkeld dat een mix is tussen een whiteboard en een schrift. De voor- en achterkant wilde ze graag laten illustreren en moest de uitstraling hebben van hun business, de omgeving, hun ambities en in hun huisstijl. Of wij een geschikte kunstenaar hadden en dit proces wilde begeleiden? Jazeker! En we zagen al snel de match van deze opdracht met illustrator en grafisch ontwerper Michael van Kekem! Met dit fantastische werk als eindresultaat!

Reactie van Anne Hospers (Coördinator innovative partnerships): "We vinden het hartstikke mooi geworden. De feedback is erg netjes verwerkt. Ontzettend prettig ook, het snelle schakelen door YEDS en Michael."


EXPOSITIE "BAZAAR BEAUTIES, DE PARADIJSVOGELS VAN ROTTERDAM" - 16 SEPTEMBER T/M 15 OKTOBER 2017


In opdracht van de afdeling Levendige Stad van Gemeente Rotterdam produceerden we de expositie 'Bazaar Beauties, de paradijsvogels van Rotterdam',  van modefotograaf Harmen Meinsma. Hun vraag aan YEDS was om met behulp van kunst bezoekers van Rotterdam 10% langer in de binnenstad te houden. Nou, laat dat maar aan ons over! Kort daarvoor had Harmen een fantastische achtdelige fotoserie gemaakt van dames die hij ontmoette op de Rotterdamse markt. Deze serie leek ons het ideale vertrekpunt voor de opdracht. 
 
Tweedehands kitsch, panterprint stoffen en afgeprijsde bloemkolen. De markt; een plek waar een massa inwoners van Rotterdam en omgeving naartoe komt om de beste koopjes te scoren. Tevens de omgeving geworden waar bij Harmen excentrieke dames op leeftijd in het oog sprongen die hem inspireerden voor zijn laatste fotoserie. Met hun suikerspinkapsels, nepnagels en grote dosis oogschaduw schitteren ze als paradijsvogels.   Nadat Harmen een aantal vrouwen aansprak en zowel op de markt als bij hen thuis fotografeerde, kwam hij erachter dat de werkelijkheid in zijn beleving geen goede afspiegeling was van de energieke en jeugdige allure die ze bij zich dragen. Het zijn de kleurrijke achtergronden en het Hitchcockiaanse licht in zijn studio die in de realiteit ontbraken om hun rijke persoonlijkheden te benadrukken. Voor de fotograaf zijn zij namelijk het levende bewijs dat leeftijd je niet hoeft te beperken en dat Rotterdamse nuchter- en knulligheid wel degelijk een dosis glamour kan bevatten.

Belangrijk onderdeel van de serie is de nauwe samenwerking met Rotterdams modeontwerper Nada van Dalen en een team stylisten. De mode van Nada is doorgaans rauw van karakter en paste daarom heel goed bij de opzet van dit project. Tijdens het fotograferen ontstond er een wederzijdse aantrekkingskracht die ervoor zorgde dat de dames zich vrij voelden om hun ultieme alter-ego tot bloei te laten komen. Met een knipoog naar het ouder worden viert deze serie de flamboyante (Rotterdamse markt)vrouw op leeftijd. Op een voetstuk rijken ze boven de grijze massa uit en schreeuwen ze om aandacht. Daarom gaven we deze vrouwen een maand lang een mooie plek in Rotterdam, namelijk op de hoogstraat, grenzend aan de Blaak markt op de Binnenrotte! 

Op 16 september werd de expositie feestelijk geopend. Nada van Dalen toverde tijdens de opening met haar performance de markt om tot een ware catwalk door modellen van jong tot oud in haar ontwerpen te hullen en over de markt te laten paraderen. Een aantal modellen van de fotoserie liepen ook mee. Trots als pauwen :). Het regende behoorlijk, maar de koopjesjagers weerhield het niet massaal naar de markt te komen. Geweldig hoe op de performance werd gereageerd, de marktbezoekers keken hun ogen uit en gingen maar al te graag met de modellen op de foto.

Fotografie: Annemiek Schout
Benieuwd naar alle foto's? Klik hier


ROTTERDAMSE DAKENDAGEN X YEDS - 11/ 12 JUNI 2016


In opdracht van de Rotterdamse Dakendagen verzorgden we een creatieve invulling op het dak van Station Hofplein. Een mix van kunst/design, muziek, performance, eten/drinken en je kon er ook onderdeel van worden. De vele makers deelden tijdens "Dakplakken met YEDS", naast het laten zien van hun werk, ook hun talent en ambacht op speelse en interactieve wijze. Lekker niks doen kon ook. Er werd ook gerelaxed op een kleedje in de bloemenweide. De Bloesembar zorgde voor heerlijke drankjes, Pixels&Kruimels voor allerlei hapjes en Celestrial Terrestrial en SOUL'o Sound voor goede deuntjes. Bekijk hier alle foto's om nog een beter beeld te krijgen hoe dit er allemaal uit zag en wat er te beleven was!

Fotocredits: Uriel Matahelumual (Futuresuits.com)Energy FloorNoord010inbeeld


Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw vraag? Stuur ons een bericht, we denken graag met je mee!  

Naam *
Naam