PODIUM
Online is leuk, maar offline vinden we nog veel leuker.
We scouten VERS WERK van kunst- en designtalent en geven het een PODIUM op verschillende plekken in de stad. Dit kan een pop-up of een bloemenwinkel zijn. Een leegstaand pand, een evenement, een nieuwe lunchplek of een festival. We matchen de maker met het juiste podium, en andersom. 

EVENTS
Ook organiseren we regelmatig evenementen of bijeenkomsten om de maker in real life op een podium te zetten. Daarbij brengen we mensen met elkaar in contact, zodat het publiek het werk kan zien of kopen en makers onderling van elkaars netwerk of expertise gebruik kunnen maken. Hieronder zie je in een overzicht waar we momenteel mee bezig zijn en de events die we hebben georganiseerd sinds onze start in juni 2014. 

Heb jij een pand, woning, tuin, winkel, restaurant of andere ruimte waar je graag kunst of design zou willen? Leuk! Neem dan even contact met ons op. 


EVENT: TOUR D'AMOUR - 14 FEBRUARI 2016

Op 14 februari vierden we de liefde voor de stad en voor heel veel mooie disciplines tijdens Tour d'Amour! We organiseerden dit event samen met Rotterdam, I Love You en vanuit YEDS hebben 6 makers het publiek een kijkje in hun wereld gegeven..
Er werden collages gemaakt door Tallulah Baxter en Narjara Grondman en Govert van der Heijden tekende met wat hulp van bezoekers heel Rotterdam. Karen van Gilst fotografeerde de liefdevolle mensen die langskwamen, Mark Langen deelde zijn ingenieuze kubus voor zwoele nachten en Michael van Kekem zeefdrukte tassen en t-shirts met een eigen ontworpen design!
Naast kunst, design en fotografie kon publiek onderdeel worden van muziek, food, spoken word, film en fashion op bijzonder locaties rondom Rotterdam Central District. Dank aan iedereen die dit liefdesfeestje mee vierde <3
Check alle foto's HIER.


 

EVENT: KEILEFEST MEETS ARTWEEK - 13 FEBRUARI 2016

Zaterdag13 februari was het weer een ambachtelijk festijn op de Keilewerf tijdens Keilefest meets Art Week!
Keilefest biedt een podium voor makers van kunst, design en muziek en verkleint de lijn tussen publiek/consument en de maker. Deze tweede editie hebben we ook in samenwerking met de Keilewerf georganiseerd.
Er werden dit keer o.a. monsters geanimeerd bij animator Luc Parhan en illustrator Alisya Rysaeva en lampjes geknutseld bij Studio met en Studio Catinca. De magic cookie bars van Koekela waren in no time op en de bands gaven niet te vergeten performances. Bij dansvoer lieten de dj's het publiek los gaan. Er werd een gezamenlijke illustratie gemaakt en buiten stonden de vuurkorven lekker aan. Verder bracht Brenno de Winter een mooi verhaal tijdens de opening van Pixel Bar en bij de Verbaasde Ree konden de bezoekers vintage stukken scoren. Het werd weer een mooie mix van de ondernemers die hier hun werkplek hebben en aanvulling vanuit ons YEDS collectief! Op naar de zomer-editie :)
Check alle door Ilja van Rijswijk gemaakte foto's HIER.


VERS WERK PLEK: BIO BODEGA - juni t/m maart 2016
Bio Bodega is een superfijne plek op de Proveniersstraat naast  Booon en La Cazuela. Er is een winkeltje met zo'n beetje alles dat je nodig hebt en bijzondere producten als handmade pindakaas, soep van Kromkommer en zeewier tot blauwe pasta. Naast je boodschappen kun je er ook neerstrijken om te lunchen. Allemaal biologisch.
Chiara Arkesteijn heeft hier geëxposeerd en er zijn nu nog een kubus van Mark Langen en beschilderde panelen van Ane Baztarrika te zien en te koop! Naast het exposeren van kunst en design heeft Ane heeft hier een workshop Stof bedrukken gegeven. 
Proveniersstraat 36A, Rotterdam


VERS WERK PLEK: POP SHOP ALEX - 14 november t/m 31 december 2015
Een oud 'Miss Etam' pand in winkelcentrum Alexandrium wordt tot en met eind december gevuld met kunst, design en kleding! Ane, Tallulah en Chiara verkopen hier hun werk. Loop langs de Hema en de Bart Smit, tegenover 'Mr. Cocker vind je de winkel! Open van donderdag t/m zondag, van 12u - 18u en op vrijdag tot 21u.
Poolstraat 65 - Rotterdam
 


VERS WERK PLEK: STROOP - 1 november t/m 30 december 2015

Stroop is tot eind december podium voor het werk van 6 makers. Oprichters Marjolein en Rutger hebben met Stroop een droom: een sociaal platform gecombineerd met een sociale fabriek, dat als spil in de wijk fungeert als werk-, leer-, speel- en ontmoetingsplek. De opbrengsten uit de duurzame, culinaire en vooral heerlijke stroopwafels die zij verkopen investeren zij in dit platform. Bij Stroop kun je werken, eten &drinken en design bekijken. Maar ook ontmoeten, presenteren, leren en bordspelletjes spelen. Kortom, nul reden tot verveling hier en daarbij gaan we met dromers altijd graag samenwerkingen aan.
Stroop Rotterdam - Mathenesserweg 21B 


VERS WERK PLEK: STARTRUIMTE010 - 22 oktober t/m 30 december 2015

Mark Langen en Martijn Koolstra exposeren twee maanden lang in startruimte010: een grote, lichte plek bij West blaak in Rotterdam. Dé plaats waar jonge startende architecten, interieur- en landschapsarchitecten aan hun eigen bedrijf bouwen. De combinatie van frisse ideeën van jonge bureaus met  de expertise van specialisten is de basis voor projecten die vernieuwend en haalbaar zijn.
Startruimte010 - Westblaak 161, Rotterdam.


VERS WERK-PLEK: CINERAMA - oktober 2015

Vanaf 4 oktober exposeren de volgende acht fantastische illustratoren een maand lang hun werk in filmtheater Cinerama: 

Michael van Kekem
Kazuma Eekman
Malou Cohen
Elzeline Kooy
La Nonette (Manon Bijkerk) 
Ane Baztarrika
Chiara Arkesteijn
Doeke van Nuil

Zij lieten zich inspireren door het thema Film en we nodigen je graag uit om dit diverse werk te komen bewonderen. Haal je fijnste herinneringen op rondom film en drink een drankje met de makers op:  Zondag 4 oktober / 16:30h-19:30h / Cinerama - Westblaak 18, Rotterdam 

illustratie: Kazuma Eekman


EVENT: BAZAR BIZAR - 11 juli 2015
Op zaterdag 11 juli stonden we voor de tweede keer op kunst, theater en muziekfestival Bazar Bizar! En het was weer een superrelaxte editie: de zon scheen vrolijk, de cocktails waren binnen handbereik en we hadden een mooi plekje veroverd voor de stand.  Dit jaar waren er kaarten en tote-bags van Ane Baztarrika te koop, Maidie van den Bos haar vers geplukte thee, Christina Koster met haar leren tassen, Mark Langen met zijn i-padstand en Malou Cohen verkocht haar kaarten en mini installaties. Hun fraaie werk maakte dat de YEDS-stand er weer supermooi bij stond. Fotografie: Ricky Doornbos. VERS WERK PLEK: CHARLIE'S KITCHEN - september- november 2015

Bij lunchplek Charlie's Kitchen op de meent kun je 2 maanden lang een aantal werken van Elzeline Kooy bewonderen: drie zwart/wit prints, een gekleurde illustratie en 2 boeken ter inzage. De foto's van de Vernissage vind je HIER
 


BIO BODEGA - mei - augustus 2015

Bio Bodega is een fijne plek op de Proveniersstraat naast  Booon en La Cazuela. Er is een winkeltje met zo'n beetje alles dat je nodig hebt en bijzondere producten als handmade pindakaas, soep van Kromkommer en zeewier tot blauwe pasta. Naast je boodschappen kun je er ook neerstrijken om te lunchen.
Een suikervrije bounty van SUE, vers brood en verrukkelijke home made lasagne bijvoorbeeld. Allemaal biologisch. 

VERS WERK
En nu kun je hier Mark's prachtig vormgegeven kubus bewonderen! Op het eerste gezicht is er nog niet zoveel te ontdekken maar als je op de juiste punten drukt word je verrast door allerlei vernuftige handigheden. De kubus in Bio Bodega is gericht op het ultieme relax-moment met o.a. vakjes voor wijnglazen, sigaren, magazines en een afstandsbediening! 
17 mei is de vernissage van dit werk! Dan zijn ook de prachtige illustraties van Chiara Arkesteijn hier aan de muur te zien.

yeds.nl

VERS WERK PLEK: TOKO51 - november 2014 - april 2015
Van november 2014 tot april 2015 hebben we een samenwerking met TOKO51 gehad: voor deze exotische Pop-up store aan de Westkruiskade 51 in Rotterdam hebben we een aantal kunstenaars en designers uit ons netwerk geselecteerd die goed binnen het winkelconcept pasten. De volgende makers hebben hier hun werk verkocht en/of geëxposeerd: 
Karen van Gilst: fine art fotografie
Mark Langen: subtiele en verrassende meubels
Chiara Arkesteijn: originele girly-like illustraties en prints
Elzeline Kooy: komische en kleurrijke illustraties
Marit van der Kolk: aaibare tassen van perzisch tapijt
Project Vélo: vlaamse vintage bikes
Lauranne Cox: magazine SNACK in rijdende stand
De Z van Zelda i.s.m. Guyot Duquesnoy: stoere postzegel ringen van hout 

www.toko51.nl


EVENT: WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER FESTIVAL - 13 september 2014
Op 13 september 2014 organiseerden we een YEDS-EVENT tijdens de WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER-FESTIVAL in 10b, Hoornbrekersstraat te Rotterdam. Een mooie samenwerking waar expositie en verkoop van kunst&design, muziek, eten&drinken, kennisdeling en netwerken door elkaar heen liep. Maar liefst 26 makers vanuit YEDS deden mee! 

Met dank aan Rutgher Pruijm en Ilja van Rijswijk, zij brachten deze dag prachtig in beeld. 


EVENT: BAZAR BIZAR - 12 juli 2014
Op 12 juli 2014 waren we onderdeel van BAZAR BIZAR: een zelfgemaakte YEDS-pop up winkel tijdens het kunstenfestival in Oud Charlois, Rotterdam. Er was plek voor zes makers die er hun werk succesvol verkochten en exposeerden. Met dank aan Christaan van der Bok voor het ontwerp en uitvoering.