PORTFOLIO

Dit is een overzicht van de diverse projecten die we in de afgelopen tijd bemiddeld, ontwikkeld, georganiseerd en/of uitgevoerd hebben. Onder andere het exposeren op openbare plekken onder de naam VERS WERK en het organiseren van workshops en evenementen zoals KEILEFEST en Tour d'amour. 

Meer weten over de mogelijkheden voor werk op jouw locatie? Kijk dan hier voor informatie.


VERS WERK

Van mei 2015 t/m 20 augustus 2016 hebben we dmv het project VERS WERK kunst en design van diverse makers geëxposeerd op verschillende locaties in de stad. Van pop-upwinkel tot evenement, een nieuwe lunchplek of bioscoop. Hieronder zijn alle exposities en bijbehorende foto's te zien.
 

KAREN VAN GILST X BIRD - 29 JUNI T/M 20 AUGUSTUS 2016
Was je in de zomer bij BIRD voor een dansje, concert of diner? Dan is de kans groot dat je het project KLANK van fotografe Karen van Gilst gezien hebt! Door de muziek van verschillende jazzmuzikanten te vertalen in een portret, benadrukt Karen dat jazz als genre een enorm divers en grensoverschrijdend geluid heeft. Een crossover met hiphop, klassieke muziek of rock, door welke stijlen denk jij dat de muzikanten zijn geïnspireerd? Tijdens de shoots vroeg Karen de muzikanten het hemd van hun lijf. Op haar website lees en luister je bij elk portret naar zowel hun eigen werk, als de muziek die hen dagelijks inspireert. KLANK was onderdeel van het programma van North Sea Round Town en werd geëxposeerd via YEDS onder het VERS WERK label. 


FERDY REMIJN X LILITH - 11 MAART T/M 20 MEI 2016
Middenin Rotterdam vind je Lilith coffee, gerund door Charlotte, die eerder Charlie's Kitchen op de Meent had, waar Elzeline Kooy toen exposeerde. Deze ontbijt/lunchbar heeft een stoere doch zeer relaxte vibe en wat er geserveerd wordt ziet er allemaal even cool uit. Natuurlijk smaakt alles, vooral de pancakes en koffie, ook verrukkelijk. 

Vers werk maker die hier exposeerde:
Ferdy Remijn maakt met zijn fineliner haarfijne illustraties van dieren die zich in een andere wereld bevinden. Zijn werk is intrigerend en met veel oog voor detail gemaakt. Bij Lilith hangen meerdere werken van hem en zijn splinternieuwste werk is hier zaterdag 23 april onthult tijdens de opening van deze vers werk plek. Bekijk hier de foto's!

Van links naar rechts: illustratie Crested Macaque, de vers werk opening bij Lilith en Ferdy Remijn bij de onthulling van zijn nieuwste werk.


GOVART EN MARK LANGEN X MAC DADDY Mac Daddy - 20 APRIL T/M 1 JULI 2016
MacDaddy Rotterdam is een eigenzinnige, jonge onderneming gericht op de in- en verkoop en reparatie van refurbished en customized Apple producten. Maar MacDaddy heeft de ambitie om meer te zijn dan slechts een winkel. Ze streven ernaar een community te creëren waarbinnen er veel ruimte is voor het beleven en uitwisselen van kunst en muziek. Ze willen de ambities en passies van de community graag stimuleren en een persoonlijke benadering is voor MacDaddy van grote waarde. 

Makers die hier exposeerden:
Mark Langen: architect en meubelmaker. Met zijn onderneming MNL maakt hij houten meubels en producten op maat. In MacDaddy staat 1 van zijn ingenieuze kubussen met allerlei verborgen functies. Uitproberen moet! 
Govart (Govert van der Heijden, 1985) is een geboren Rotterdamse illustrator/kunstenaar en heeft een eindeloze passie voor de Maasstad. Voor Govart is Rotterdam een bijzondere, rauwe en robuuste stad met prachtige beeldbepalende architectuur. Zijn liefde voor de stad uit hij door tekeningen en schilderijen te maken van typisch Rotterdamse gebouwen en plekken. Vier van zijn werken waren op deze VERS WERK plek te bezichtigen. 


Links: Govert van der Heijden. Rechts: Mark Langen


BIO BODEGA -JUNI T/M MAART 2016
Bio Bodega is een superfijne plek op de Proveniersstraat naast  Booon en La Cazuela. Er is een winkeltje met zo'n beetje alles dat je nodig hebt en bijzondere producten als handmade pindakaas, soep van Kromkommer en zeewier tot blauwe pasta. Naast je boodschappen kun je er ook neerstrijken om te lunchen. Allemaal biologisch.

Vers werk makers die hier exposeerden:
Chiara Arkesteijn heeft hier geëxposeerd en een mooie kubus van Mark Langen stond hier te pronken. Inmiddels zijn alleen de beschilderde panelen van Ane Baztarrika nog te zien en te koop! Bekijk de foto's van de opening op 17 mei hier: vernissage. Naast het exposeren van kunst en design heeft Ane heeft hier twee keer een workshop gegeven: Stof bedrukken en op 29 juni 2016 de workshop verftechniek Bengala.


POP SHOP ALEX - 14 NOVEMBER T/M 31 DECEMBER 2015
Een oud 'Miss Etam' pand in winkelcentrum Alexandrium werd gevuld met kunst, design en kleding!

Vers werk makers die hier een werk verkochten: 
AneTallulah en Chiara verkochten hier hun werk! Deze winkel is inmiddels gesloten, we zullen op korte termijn werk exposeren bij de nieuwe popshop, ook in het Alexandrium. Hierover volgt nog informatie.


STROOP - 1 NOVEMBER T/M 30 DECEMBER 2015
Stroop is tot eind december podium voor het werk van 6 makers. Oprichters Marjolein en Rutger hebben met Stroop een droom: een sociaal platform gecombineerd met een sociale fabriek, dat als spil in de wijk fungeert als werk-, leer-, speel- en ontmoetingsplek. De opbrengsten uit de duurzame, culinaire en vooral heerlijke stroopwafels die zij verkopen investeren zij in dit platform. Bij Stroop kun je werken, eten &drinken en design bekijken. Maar ook ontmoeten, presenteren, leren en bordspelletjes spelen. Kortom, nul reden tot verveling hier en daarbij gaan we met dromers altijd graag samenwerkingen aan. Stroop Rotterdam - Mathenesserweg 21B. 


STARTRUIMTE010 - 22 OKTOBER T/M 30 DECEMBER 2015
Mark Langen en Martijn Koolstra exposeerden twee maanden lang in startruimte010: een grote, lichte plek bij West blaak in Rotterdam. Dé plaats waar jonge startende architecten, interieur- en landschapsarchitecten aan hun eigen bedrijf bouwden. De combinatie van frisse ideeën van jonge bureaus met  de expertise van specialisten is de basis voor projecten die vernieuwend en haalbaar zijn. Startruimte010 - Westblaak 161, Rotterdam.

Startruimte010 bestaat inmiddels helaas niet meer


CINERAMA - OKTOBER 2015
Vanaf 4 oktober exposeerden de volgende acht fantastische illustratoren een maand lang hun werk in filmtheater Cinerama: 

Michael van Kekem
Kazuma Eekman
Malou Cohen
Elzeline Kooy
La Nonette (Manon Bijkerk) 
Ane Baztarrika
Chiara Arkesteijn
Doeke van Nuil

Zij lieten zich inspireren door het thema Film en op zondag 4 oktober vierden we dit diverse werk met een drankje en fijnste herinneringen rondom film. 


ELZELINE KOOY X CHARLIE'S KITCHEN - SEPTEMBER T/M NOVEMBER 2015
Bij lunchplek Charlie's Kitchen op de meent was twee maanden lang het werk van Elzeline Kooy te bewonderen: drie zwart/wit prints, een gekleurde illustratie en 2 boeken ter inzage. De foto's van de opening van haar werk vind je HIER


TOKO51 - NOVEMBER 2014 - APRIL 2015
Van november 2014 tot april 2015 hebben we een samenwerking met TOKO51 gehad: voor deze exotische Pop-up store aan de Westkruiskade 51 in Rotterdam hebben we een aantal kunstenaars en designers uit ons netwerk geselecteerd die goed binnen het winkelconcept pasten. De volgende makers hebben hier hun werk verkocht en/of geëxposeerd: 
Karen van Gilst: fine art fotografie
Mark Langen: subtiele en verrassende meubels
Chiara Arkesteijn: originele girly-like illustraties en prints
Elzeline Kooy: komische en kleurrijke illustraties
Marit van der Kolk: aaibare tassen van perzisch tapijt
Project Vélo: vlaamse vintage bikes
Lauranne Cox: magazine SNACK in rijdende stand
De Z van Zelda i.s.m. Guyot Duquesnoy: stoere postzegel ringen van hout 

www.toko51.nl


WORKSHOPS

JAPANSE VERFTECHNIEK BENGALA - 26 juni 2016

We matchten Ane Baztarrika met organic place to be Bio Bodega in Rotterdam Noord en Ane deelde op deze mooie plek de fijne kneepjes van de Japanse verftechniek Bengala. Ane had de afgelopen maanden haar ervaring uitgebreid in Japan, nam een berg aan gaaf materiaal mee en ging aan de slag. Check hier het resultaat. Meer foto's zien en benieuwd naar het proces vooraf? Kijk dan even hier voor meer foto's!

Ane heeft al eerder op 18 oktober een workshop gegeven in Bio Bodega, daar ging ze aan de slag met natuurlijke zelfgemaakte verfsoorten en soja. Bekijk die foto's hier.


EVENTS

ROTTERDAMSE DAKENDAGEN X YEDS - 11 en 12 JUNI 2016

Op 11 en 12 juni cureerde YEDS het Station Hofplein-dak tijdens de Rotterdamse Dakendagen. Op het dak vond je kunst/design, muziek, performance, eten/drinken en je kon er ook onderdeel van worden. De vele makers deelden hun talent en ambacht op speelse en interactieve wijze. Lekker niks doen? Er werd ook relaxed op een kleedje in de bloemenweide. De Bloesembar zorgde voor heerlijke drankjes, Pixels&Kruimels voor allerlei hapjes en Celestrial Terrestrial en SOUL'o Sound voor mooie deuntjes. 

Foto's van dit event:
Foto's Uriel Matahelumual (Futuresuits.com)
Foto's Energy Floor
Foto's Noord010inbeeld


TOUR D'AMOUR - 14 FEBRUARI 2016

Op 14 februari vierden we de liefde voor de stad en voor heel veel mooie disciplines tijdens Tour d'Amour! We organiseerden dit event samen met Rotterdam, I Love You en vanuit YEDS hebben 6 makers het publiek een kijkje in hun wereld gegeven..
Er werden collages gemaakt door Tallulah Baxter en Narjara Grondman en Govert van der Heijden tekende met wat hulp van bezoekers heel Rotterdam. Karen van Gilst fotografeerde de liefdevolle mensen die langskwamen, Mark Langen deelde zijn ingenieuze kubus voor zwoele nachten en Michael van Kekem zeefdrukte tassen en t-shirts met een eigen ontworpen design!
Naast kunst, design en fotografie kon publiek onderdeel worden van muziek, food, spoken word, film en fashion op bijzonder locaties rondom Rotterdam Central District. Dank aan iedereen die dit liefdesfeestje mee vierde <3
Check alle foto's HIER.

Links is Michael van Kekem een Valentijnsprint aan het zeefdrukken en rechts wordt fotograaf Uriel op de foto gezet door Karen van Gilst.

Links is Michael van Kekem een Valentijnsprint aan het zeefdrukken en rechts wordt fotograaf Uriel op de foto gezet door Karen van Gilst.


KEILEFEST #2 MEETS ARTWEEK - 13 FEBRUARI 2016

Zaterdag13 februari was het weer een ambachtelijk festijn op de Keilewerf tijdens Keilefest meets Art Week!
Keilefest biedt een podium voor makers van kunst, design en muziek en verkleint de lijn tussen publiek/consument en de maker. Deze tweede editie hebben we ook in samenwerking met de Keilewerf georganiseerd.
Er werden dit keer o.a. monsters geanimeerd bij animator Luc Parhan en illustrator Alisya Rysaeva en lampjes geknutseld bij Studio met en Studio Catinca. De magic cookie bars van Koekela waren in no time op en de bands gaven niet te vergeten performances. Bij dansvoer lieten de dj's het publiek los gaan. Er werd een gezamenlijke illustratie gemaakt en buiten stonden de vuurkorven lekker aan. Verder bracht Brenno de Winter een mooi verhaal tijdens de opening van Pixel Bar en bij de Verbaasde Ree konden de bezoekers vintage stukken scoren. Het werd weer een mooie mix van de ondernemers die hier hun werkplek hebben en aanvulling vanuit ons YEDS collectief! Op naar de zomer-editie :)
Check alle door Ilja van Rijswijk gemaakte foto's HIER.


 BAZAR BIZAR - 11 JULI 2015
Op zaterdag 11 juli stonden we voor de tweede keer op kunst, theater en muziekfestival Bazar Bizar! En het was weer een superrelaxte editie: de zon scheen vrolijk, de cocktails waren binnen handbereik en we hadden een mooi plekje veroverd voor de stand.  Dit jaar waren er kaarten en tote-bags van Ane Baztarrika te koop, Maidie van den Bos haar vers geplukte thee, Christina Koster met haar leren tassen, Mark Langen met zijn i-padstand en Malou Cohen verkocht haar kaarten en mini installaties. Hun fraaie werk maakte dat de YEDS-stand er weer supermooi bij stond. Fotografie: Ricky Doornbos. 


KEILEFEST #1 | 4&5 JULI 2015

Op 4 en 5 juli organiseerden we voor het eerst i.s.m. My Fingerprint en de Keilewerf KEILEFEST: een tweedaags kunst, design & muziek festival bij de Keilewerf in Rotterdam. Een samenkomst van verschillende creatieve ondernemers op een rauwe opkomende plek. De focus ligt op pure ambacht, creëren en delen. Tel daar een goede portie eten en fijne muziek bij op en welkom op KEILEFEST!
Tijdens deze editie was het zinderend warm met een mooie muziekprogrammering met o.a.  Son Mieux, Geert van Emden en Half Way Station. Binnen toonden meer dan 40 kunstenaars en designers hun producten in zelfgebouwde stands: meubels, illustratie, expositie, tassen en nog veel meer. Veel van de kunstenaars gingen ook aan de slag met publiek dmv workshops en demonstraties.  Ook voor eten werd gezorgd door o.a. de Bloesembar, Kaas in t Bakkie en Fritez. 
Alle foto's van dit weekend vind je hier. 


WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER FESTIVAL - 13 SEPTEMBER 2014
Op 13 september 2014 organiseerden we een YEDS-EVENT tijdens de WERELD VAN HET WITTE DE WITHKWARTIER-FESTIVAL in 10b, Hoornbrekersstraat te Rotterdam. Een mooie samenwerking waar expositie en verkoop van kunst&design, muziek, eten&drinken, kennisdeling en netwerken door elkaar heen liep. Maar liefst 26 makers vanuit YEDS deden mee! 

Met dank aan fotografen Rutgher Pruijm en Ilja van Rijswijk, zij brachten deze dag prachtig in beeld. 


BAZAR BIZAR - 12 JULI 2014
Op 12 juli 2014 waren we onderdeel van BAZAR BIZAR: een zelfgemaakte YEDS-pop up winkel tijdens het kunstenfestival in Oud Charlois, Rotterdam. Er was plek voor zes makers die er hun werk succesvol verkochten en exposeerden. Met dank aan Christaan van der Bok voor het ontwerp en uitvoering.