VERS WERK

Van mei 2015 t/m september 2016 hebben we door middel van het project VERS WERK kunst en design van diverse makers geëxposeerd op verschillende locaties in de stad Rotterdam. Van pop-upwinkel tot lunchplek, van Cinerama tot Bird. Vanuit de wens om prachtig werk van makers te laten zien aan een groter publiek en lege muren en ruimtes op deze manier nog mooier te maken. Hieronder zijn alle exposities en bijbehorende foto's van de werken, plekken en openingsfeestjes te zien.


BIRD X KAREN VAN GILST - 29 JUNI T/M 20 AUGUSTUS 2016

Was je in de zomer bij BIRD voor een dansje, concert of diner? Dan is de kans groot dat je het project KLANK van fotografe Karen van Gilst gezien hebt! Door de muziek van verschillende jazzmuzikanten te vertalen in een portret, benadrukt Karen dat jazz als genre een enorm divers en grensoverschrijdend geluid heeft. Een crossover met hiphop, klassieke muziek of rock, door welke stijlen denk jij dat de muzikanten zijn geïnspireerd? Tijdens de shoots vroeg Karen de muzikanten het hemd van hun lijf. Op haar website lees en luister je bij elk portret naar zowel hun eigen werk, als de muziek die hen dagelijks inspireert. KLANK was onderdeel van het programma van North Sea Round Town en werd geëxposeerd via YEDS onder het VERS WERK label.


FLOWERS & SOURS X ESTHER SEPERS - 4 JUNI T/M SEPTEMBER 2016

Flowers&Sours is gevestigd op Coolhaven 148a, Rotterdam en opende begin juni 2016 haar locatie. Het is een proeflokaal en laboratorium in één, waar het verhaal van de producten én het maakproces centraal staan. Het is een platform waar je weer in aanraking komt met de kwalitatieve, kleinschalige productie van voedsel. Ze conserveren de eetbare wilde, en gekweekte omgeving door er o.a. bloemen- en kruidendranken en gefermenteerde seizoensoogst van te maken. Het is een initiatief van Maidie van den Bos (Bloesembar) en Sanne Zwart (Ferme KolenKeukenboeren) en bij deze coöperatie sluiten inmiddels meer like minded partijen zich aan. 

Esther Sepers is specialist natuur en vormgeving en dat zie je in haar werk meteen terug. Inspiratie haalt ze uit alles wat er om haar heen gebeurt: een mooie kleur lucht, een plantje wat tegen een huis aan groeit of de kat van de buurvrouw. Op deze locatie waren diverse werken opgehangen, waaronder illustraties van platen, bloemen en een levensgrote print waar een vrouw bedolven is onder een bos bloemen, die perfect blenden in het interieur. 


LILITH X FERDY REMIJN - 11 MAART T/M 20 MEI 2016

Middenin Rotterdam vind je Lilith coffee, gerund door Charlotte, die eerder Charlie's Kitchen op de Meent had, waar Elzeline Kooy toen exposeerde. Deze ontbijt en lunchbar heeft een stoere doch zeer relaxte vibe en wat er geserveerd wordt ziet er allemaal even cool uit. Natuurlijk smaakt alles, vooral de pancakes en koffie, ook verrukkelijk. 

We vroegen Ferdy Remijn om zijn werk hier te exposeren, omdat we zijn stijl goed vonden matchen in de ruimte. Hij maakt met zijn fineliner haarfijne illustraties van dieren die zich in een andere wereld bevinden. Zijn werk is intrigerend en met veel oog voor detail gemaakt. Bij Lilith hangen meerdere werken van hem en zijn splinternieuwste werk is hier zaterdag 23 april onthult tijdens de opening van deze vers werk plek. Bekijk hier alle foto's!

Van links naar rechts: illustratie Crested Macaque, de vers werk opening bij Lilith en Ferdy Remijn bij de onthulling van zijn nieuwste werk.


MAC DADDY X GOVART EN MARK LANGEN - 20 APRIL T/M 1 JULI 2016

MacDaddy Rotterdam is een eigenzinnige, jonge onderneming gericht op de in- en verkoop en reparatie van refurbished en customized Apple producten. Maar MacDaddy heeft de ambitie om meer te zijn dan slechts een winkel. Ze streven ernaar een community te creëren waarbinnen er veel ruimte is voor het beleven en uitwisselen van kunst en muziek. Ze willen de ambities en passies van de community graag stimuleren en een persoonlijke benadering is voor MacDaddy van grote waarde. Dat was dan ook de reden voor hen om met ons samen te werken, kunst vinden ze van grote toegevoegde waarde

Exposerende kunstenaars: 
Mark Langen: architect en meubelmaker. Met zijn onderneming MNL maakt hij houten meubels en producten op maat. In MacDaddy staat 1 van zijn ingenieuze kubussen met allerlei verborgen functies. Uitproberen moet! 
Govart (Govert van der Heijden) is een geboren Rotterdamse illustrator/kunstenaar en heeft een eindeloze passie voor de Maasstad. Voor Govart is Rotterdam een bijzondere, rauwe en robuuste stad met prachtige beeldbepalende architectuur. Zijn liefde voor de stad uit hij door tekeningen en schilderijen te maken van typisch Rotterdamse gebouwen en plekken. Vier van zijn werken waren op deze VERS WERK plek te bezichtigen. 

Links: Govert van der Heijden. Rechts: Mark Langen


BIO BODEGA - JUNI T/M MAART 2016

Bio Bodega is een superfijne plek op de Proveniersstraat, op het kruispunt met Booon en La Cazuela. Er is een winkeltje met zo'n beetje alles dat je nodig hebt en bijzondere producten als handmade pindakaas, soep van Kromkommer en zeewier t. Naast je boodschappen kun je er ook neerstrijken om te lunchen. Allemaal biologisch.

Exposerende makers:
Chiara Arkesteijn met haar prachtige illustraties van vrouwen, mooie multifunctionele kubussen van Mark Langen stond hier te pronken en frivool beschilderde panelen van Ane Baztarrika! Bekijk de foto's van de opening op 17 mei hier. Naast het exposeren van kunst en design heeft Ane heeft hier twee keer een workshop gegeven in 2016: Stof bedrukken en de verftechniek Bengala.


POP SHOP ALEX - 14 NOVEMBER T/M 31 DECEMBER 2015

Een oud 'Miss Etam' pand in winkelcentrum Alexandrium werd gevuld met kunst, design en kleding!

Vers werk makers die hier een werk verkochten: 
AneTallulah en Chiara verkochten hier hun werk! Deze winkel is inmiddels gesloten, we zullen op korte termijn werk exposeren bij de nieuwe popshop, ook in het Alexandrium. Hierover volgt nog informatie.


STROOP - 1 NOVEMBER T/M 30 DECEMBER 2015

Stroop is tot eind december podium voor het werk van 6 makers. Oprichters Marjolein en Rutger hebben met Stroop een droom: een sociaal platform gecombineerd met een sociale fabriek, dat als spil in de wijk fungeert als werk-, leer-, speel- en ontmoetingsplek. De opbrengsten uit de duurzame, culinaire en vooral heerlijke stroopwafels die zij verkopen investeren zij in dit platform. Bij Stroop kun je werken, eten &drinken en design bekijken. Maar ook ontmoeten, presenteren, leren en bordspelletjes spelen. Kortom, nul reden tot verveling hier en daarbij gaan we met dromers altijd graag samenwerkingen aan. Stroop Rotterdam - Mathenesserweg 21B. 


STARTRUIMTE010 - 22 OKTOBER T/M 30 DECEMBER 2015

Mark Langen en Martijn Koolstra exposeerden twee maanden lang in startruimte010: een grote, lichte plek bij West blaak in Rotterdam. Dé plaats waar jonge startende architecten, interieur- en landschapsarchitecten aan hun eigen bedrijf bouwden. De combinatie van frisse ideeën van jonge bureaus met  de expertise van specialisten is de basis voor projecten die vernieuwend en haalbaar zijn. Wij werden gevraagd om hun ruimte te voorzien van passende, Rotterdamse kunst. De keuze voor een combinatie van de architectonische meubels en verhalende beelden paste goed. Startruimte010 was op de Westblaak 161 in Rotterdam gevestigd maar bestaat helaas niet meer.


CINERAMA - OKTOBER 2015

Acht kunstenaars  gaven we de opdracht werk te maken geïnspireerd op het thema Film. Ieder koos een andere ivalshoek. De hele maand oktober exposeerden de volgende fantastische beeldmakers een maand lang hun werk in filmtheater Cinerama: 

Michael van Kekem
Kazuma Eekman
Malou Cohen
Elzeline Kooy
La Nonette (Manon Bijkerk) 
Ane Baztarrika
Chiara Arkesteijn
Doeke van Nuil

Op zondag 4 oktober vierden we dit diverse werk met een drankje en fijnste herinneringen rondom film. Bekijk alles foto's van de opening hier.


ELZELINE KOOY - SEPTEMBER T/M NOVEMBER 2015

Bij lunchplek Charlie's Kitchen op de Meent was twee maanden lang het werk van Elzeline Kooy te bewonderen: drie zwart/wit prints, een gekleurde illustratie en 2 boeken ter inzage. De foto's van de opening van haar werk vind je HIER


TOKO51 - NOVEMBER 2014 - APRIL 2015

Van november 2014 tot april 2015 hebben we een samenwerking met TOKO51 gehad: voor deze exotische Pop-up store aan de Westkruiskade 51 in Rotterdam hebben we een aantal kunstenaars en designers uit ons netwerk geselecteerd die goed binnen het winkelconcept pasten. De volgende makers hebben hier hun werk verkocht en/of geëxposeerd: 

Karen van Gilst: fine art fotografie
Mark Langen: subtiele en verrassende meubels
Chiara Arkesteijn: originele girly-like illustraties en prints
Elzeline Kooy: komische en kleurrijke illustraties
Marit van der Kolk: aaibare tassen van perzisch tapijt
Project Vélo: vlaamse vintage bikes
Lauranne Cox: magazine SNACK in rijdende stand
De Z van Zelda i.s.m. Guyot Duquesnoy: stoere postzegel ringen van hout