aangenaam!

YEDS heeft een divers aanbod kunstenaars en ontwerpers aan zich verbonden en koppelt hun werk aan locaties, organisaties en evenementen. 

Dit doen we op allerlei manieren. Het in huis halen van kunst(enaars) zet op diverse manieren de sfeer en missie van steden, organisaties en bedrijven kracht bij. YEDS gaat altijd op zoek naar de juiste match tussen vraag en aanbod. Dit kan een designstuk zijn voor in huis, een bedrijfspand voorzien van kunst(expositie), het verzorgen van dialogen, een creatieve brainstormsessie of een workshop. 

Maak je kunst/design en wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Klik dan hier.
Wil je graag kunst/design op locatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Klik dan hier.


Annejet Gosselink >> eigenaar & kunstkoppelaar

YEDS is een droom die uitkomt! Werk maken van de mooie dingen die ik tegenkom, door allerlei (nieuwe) manieren te bedenken om werk van kunst- & designtalent een podium en publiek te geven dat het verdient... Het creëren van iets nieuws, het verbinden van mensen/initiatieven en (nieuwe) samenwerkingen aangaan doe ik het liefst! 


Vicky Pylorides >> conceptontwikkelaar

Foto Vicky 1.JPGSinds maart 2019 ben ik betrokken bij het verder ontwikkelen van het geweldige YEDS concept. Waar ik me vooral mee bezig houd is het onderzoeken van hoe we met YEDS bij potentiële kunstafnemers (mensen en organisaties) de positieve effecten van kunst nog duidelijker kunnen maken. Ik geloof heel erg in de visie van YEDS en hoop dat wij nog meer mensen kunnen verbinden en bereiken met kunst. Met die missie houd ik me nu bezig op verschillende vlakken; als conceptontwikkelaar voor YEDS, als textielontwerper & interieurstylist.

Ik vind het fascinerend het effect dat kunst heeft op een ruimte waar mensen wonen, werken, recreëren of simpel gezegd leven. Dat kunst zoveel meer te bieden heeft dan alleen een esthetische waarde boeit mij enorm. Daarnaast heb ik nog een grote passie; textiele kunst en interieurstyling. Op mijn instagram account krijg je een indruk van enkele van mijn eigen creaties en waar ik mijn inspiratie vandaan haal.

Benieuwd naar hoe Vicky bij YEDS terecht kwam? Lees hier het interview met haar.


ONTSTAAN YEDS


YEDS is in juni 2014 gestart onder de naam YETI EN DE STER. Opgericht door Annejet Gosselink en Starla van der Veen vanuit liefde voor mooie dingen en een wens om al dat mooie werk van kunst - en designtalent een podium te bieden. In allerlei vormen: exposities, werk in opdracht, samenwerking en co-creatie. 
Bekijk het overzicht hier.

Starla is tot en met 2018 betrokken geweest bij YEDS en is daarna een andere weg ingeslagen in Arnhem als creatief pedagoog en teamcoördinator. Ze is nog wel stiekem verliefd op Rotterdam en helpt Annejet door af en toe in de YEDS Raad van Advies te stappen en samen kunst te spotten.

Lees er meer over in dit nieuwsbericht.